Matcha Bio pur Platinum Edition este un ceai matcha certificat organic ce provine din plantații de ceai din insula Kyushu, Japonia. Matcha din insula Kyushu este un matcha cu un gust umami intens și o aromă proaspătă, ușor dulce, cu note subtile de cacao.
Acest ceai matcha poate fi folosit la prepararea faimosului matcha latte (rețeta aici) sau a limonadelor dar pentru că este un matcha de calitate superioară este recomandat ca Matcha Platinum Edition să fie preparat simplu, după metoda tradițională, doar cu apă.
Ingrediente: ceai verde 100%
Dozaj: 1,5 g de pulbere de Matcha la 100 ml de apă
Mod de preparare Matcha:
- Pune apa la fiert. Cantitatea poate fi cea indicată aici sau mai mică, dacă dorești să prepari un matcha mai concentrat. Temperatura apei trebuie să fie de 75 – max. 80°C, așadar apa nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere, ci va fi oprită înainte. Cel mai ușor ți-ar fi să ai la îndemână un termometru ca cele de aici căci temperatura apei este extrem de importantă: dacă folosești apă cu o temperatură mai mare, vei obține un ceai matcha amar. Din păcate o temperatură mai mare de 80°C va distruge și nutrienții pentru care matcha este atât de apreciată iar tu nu vei mai beneficia de proprietățile benefice ale pudrei de ceai verde.
- Când apa este fiartă, pune Matcha în bol (1,5 sau 2g) și toarnă peste el 50 ml de apă
- Cu ajutorul pămătufului de bambus pe care îl găsești aici amestecă energic cu mișcări de du-te/vino – deci de M sau W, nu circulare, până la omogenizarea completă și formarea unui strat de spumă. NU uita că Matcha este o suspensie, deci nu se poate dizolva doar amestecând cu lingurița, ea trebuie mixată.
- După ce este complet dizolvată, adaugă restul de apă – atât cât mai dorești. Dacă ești începător este indicat ca la început să respecți dozajul pentru a-ți face o idee, apoi îți vei putea crea propria „rețetă” 🙂
Recenzii
Nu există recenzii până acum.