Matcha certificat organic; provine din plantații de ceai din insula Kyushu, Japonia.
Acest ceai Ediție Platinum este folosit în practică în școlile de ceremonia ceaiului din Japonia.
Are o aromă proaspătă, ușor dulce, cu note subtile de cacao.
Este recomandat a fi băut în special simplu, doar cu apă, data fiind calitatea lui superioară. Desigur că se poate folosi de asemenea în latte, limonadă, etc.
Ingrediente: ceai verde 100%
Dozaj: 1,5 g de pulbere de Matcha la 100 ml de apă
Mod de preparare:
Pune la fiert apă (cantitatea ți-o stabilești singur, în funcție de dozajul indicat aici sau în funcție de cât de puternică îți doreșți să fie aroma ceaiului). Temperatura apei trebuie să fie de 75 – max.80 °C, așadar apa nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere, ci va fi oprită înainte. Cel mai ușor ti-ar fi să ai un termometru – îl găsești în magazinul nostru în secțiunea „Accesorii pentru Matcha”. Este foarte important sa respecti temperatura apei – dacă vei folosi apă cu temperatură mai mare vei obține o băutură amară și vei distruge proprietățile antioxidante și nutritive ale pudrei de matcha.. Când apa este fiartă, pune Matcha în bol (1,5 sau 2g),toarnă peste el 50 ml de apă și cu ajutorul pămătufului de bambus amestecă energic cu mișcări de du-te/vino – deci de M sau W, nu circulare (NU uita, Matcha este o suspensie, deci nu se poate dizova doar amestecând cu lingurița, ea trebuie mixată). După ce este complet dizolvată, adaugă restul de apă – atât cât mai dorești. Dacă ești începător este indicat să respecți dozajul pentru a-ti face o idee, apoi îți vei putea crea propria „rețetă” 🙂
Recenzii
Nu există recenzii până acum.