Blogul nostru este locul în care ne dorim să vă supunem atenției informații utile despre produsele noastre sau în care vă punem la dispoziție rețete. Însă tot aici, din când în când, ne desprindem de lumea occidentală și pășim spre lumi învelite în mister și spre timpuri apuse din care izvorăsc tradiții și ritualuri vechi […]
Spirulina este un supliment alimentar devenit faimos după ce NASA a propus cultivarea ei în spațiu, pentru a fi introdusă în dieta astronauților. Spirulina este extrasă din alga Arthrospira platensis ce se dezvoltă în mod natural atât în ape dulci, cât și în ape sărate. Deși spirulina a devenit cunoscută lumii moderne abia în anul […]
Pe site-ul nostru am scris pe larg despre istoria matcha și despre beneficiile sale, insistând mai mult asupra consumului de matcha sub formă de ceai sau latte. Însă în Japonia matcha a influențat și modelat de-a lungul secolelor domenii care mai de care mai surprinzătoare: arhitectura, designul interior, ikebana (arta aranjării florilor) medicina populară, literatura […]
Unul dintre cele mai folosite condimente din bucătăria indiană sau etiopiană, turmericul este obținut prin procesarea rizomilor plantei Curcuma longa, originară din India. În această țară turmericul sau curcuma este folosit de peste 4000 de ca și colorant natural sau condiment. În calitate de remediu natural, turmericul este recomandat în medicina ayurvedică și ulterior în […]
Nu este un secret pentru nimeni ca noi, cei de la Matchabar, suntem fani declarați ai ceaiului verde și al Matcha. Acest lucru nu înseamnă că nu apreciem și nu savurăm din când în când și alte tipuri de ceai. Copii ai aceleiași mame, planta de ceai cunoscută sub denumirea științifică de Camellia sinensis, fiecare […]
Ar fi inutil să scriem un articol întreg doar ca să concluzionăm dacă uleiul de măsline este benefic sau nu. Însă câți dintre noi știu care sunt proprietățile sale benefice și cum ne afectează în mod concret consumul de ulei de măsline. Iar pentru că de pe site-ul nostru puteți cumpăra ulei de măsline, am […]
În peisajul culinar românesc și-au făcut loc de-a lungul timpului alimente exotice, inexistente acum ceva vreme pe rafturile noastre dar care au reușit să cucerească prin gustul lor aparte chiar și pe cei mai tradiționaliști dintre noi. Însă, deși sunt exotice pentru noi, delicatesele care fac subiectul articolului nostru sunt folosite în bucătăriile țărilor din […]
Într-un articol anterior scriam despre felul în care matcha a devenit cunoscută în Japonia și despre contribuția lui Myoan Eisai la popularizarea consumului de matcha în Japonia. Acest lucru nu înseamnă că japonezii erau la primul contact cu ceea ce avea să devină un simbol al culturii și tradițiilor Japoniei. În fapt matcha a ajuns […]
Musețelul, cunoscut la noi și ca romaniță, roman, floarea raiului, etc. este o plantă medicinală, înrudită cu margaretele, a cărui utilizare poate fi urmărită în timp până în Egiptul antic. Egiptenii antici credeau că mușețelul este un remediu universal, un dar al zeilor pentru oameni și, datorită aspectului florilor sale aduceau buchete de mușețel ca […]
Sakura sau floarea de cireș japonez este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Japoniei dar și un prilej de sărbătoare. Festivalul florilor de cireș poartă denumirea de “hanami”. Traducerea exactă a cuvântului hanami este ”privitul florilor” și cuvântul este folosit exclusiv în legătură cu florile de cireș iar cu această ocazie japonezii ies în […]
- 1
- 2