Dacă ai văzut vreodată o ceremonie tradițională japoneză a ceaiului (CHADO), ai observat cu siguranță și ustensilele folosite. Sunt piese frumoase, fiecare cu povestea, utilitatea ei și servesc aceluiași scop: prepararea unui Matcha de calitate. Acesta este un ghid pentru a te ajuta să înțelegi instrumentele pentru prepararea Matcha și modul în care ele se […]
CHEC CU MATCHA Dulciurile cu Matcha încă sunt greu de găsit pe piața din România; dacă ești pasionat de gătit sau dacă vrei să încerci să faci prăjituri cu Matcha pe placul tău, noi te sprijinim atât cu o rețetă, cât și cu de Matcha Culinar dedicat. În e-shopul MatchaBar găsești patru tipuri de Matcha Culinar […]
DESPRE MATCHA – CE ESTE CEAIUL După apă, ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume. Ceea ce se știe mai puțin este că toate ceaiurile (Matcha, ceai alb, ceai verde, ceai negru, ceai Oolong și ceai Pu-erh) provin din aceeași plantă – Camellia Sinensis. Camellia Sinensis (planta de ceai din care se […]