Ceaiurile MatchaBar Bucharest au culori vibrante, gust plăcut, fructat sau vanilat, în funcție de regiunea din care provin. Pentru că ne dorim să vă oferim experiențe diferite, ceaiurile MatchaBar Bucharest sunt ceaiuri premium, ORGANICE și provin din Japonia din cele trei mari regiuni cultivatoare/producătoare de ceai: NISHIO, FUKUOKA și UJI. Deși din toate aceste regiuni avem ceaiuri Ceremonial Grade și Culinary grade, aroma/gustul lor sunt diferite, condițiile climaterice, altitudinea, tipul de sol punându-și amprenta asupra aromei/gustului.
Acest set conține:
1. MATCHA CEREMONIAL ORGANIC NISHIO 30g – cel mai popular printre școlile tradiționale de ceremonie a ceaiului din Japonia. Este făcut din frunze tinere, de calitate superioară, culese din prima recoltă, fiind recomandat adevăraților fani Matcha.
Gustul este ușor fructat, proaspăt, cu aromă delicată, iar culoarea este de un verde intens.
Ingrediente: ceai verde 100%, ORGANIC
Tara de origine: Japonia – regiunea NISHIO, prefectura Aichi
2. MATCHA CEREMONIAL ORGANIC UJI 30g – este cultivat cu grijă de către o familie care deține mici plantații de culturi organice în regiunea Uji – prefectura Kyoto – reprezentativă pentru cea mai bună calitate a ceaiului matcha.
Matcha Ceremonial Uji provine din prima recoltă, când sunt adunate frunzele cele mai tinere, de calitate superioară și este folosit pentru tradiționala ceremonie japoneză a ceaiului. Gustul este floral, dulce, bogat, textura acestui ceai este cremoasă, iar culoarea este de un verde intens, asemănătoare cu cea a jadului.
Ingrediente: ceai verde 100% ORGANIC
Tara de origine: Japonia – regiunea UJI, prefectura Kyoto
Utilizare:
Dozaj: 1 g de pulbere de Matcha la 100 ml de apă
Mod de preparare:
Pune la fiert apă (cantitatea ți-o stabilești singur, în funcție de dozajul indicat aici sau în funcțiede cât de puternică îți doreșți să fie aroma ceaiului). Temperatura apei trebuie să fie de 80 °C, așadar apa nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere, ci va fi oprită înainte. Cel mai ușor ti-ar fi să ai un termometru – îl găsești în magazinul nostru în secțiunea „Accesorii pentru Matcha”. Este important sa respecti temperatura apei – dacă vei folosi apă cu temperatură mai mare vei obține o băutură amară și vei distruge proprietățile antioxidante și nutritive ale pudrei de matcha.. Când apa este fiartă, pune Matcha în bol (1 sau 2g),toarnă peste ea 50 ml de apă și cu ajutorul pămătufului de bambus amestecă energic cu mișcări de du-te/vino – deci de M sau W, niciodată circulare (NU uita, Matcha este o suspensie, deci nu se poate dizova doar amestecând cu lingurița, ea trebuie mixată). După ce este complet dizolvată, adaugă restul de apă – atât cât mai dorești. Dacă ești începător este indicat să respecți dozajul pentru a-ti face o idee, apoi îți vei putea crea propria „rețetă” 🙂
Toate ceaiurile vândute sub marca MatchaBar Bucharest sunt high quality. Suntem specializați în acest domeniu din anul 2006, suntem singurul MatchaBar din România și preocuparea noastră permanentă este în primul rând să facem cât mai cunoscut Matcha în România, pentru că proprietățile lui sunt cu adevărat speciale și merită să fie adoptat în obiceiurile noastre alimentare. Testăm înainte toate ceaiurile pe care le comercializăm, iar la dvs. ajung doar ceaiurile superioare calitativ, indiferent de clasa din care fac parte (Ceremonial sau Culinar).
Stefanovici Marian (proprietar verificat) –
Am rămas plăcut impresionat de gustul și de calitatea ceaiului. Din punctul meu de vedere își merita toți banii.
Voi mai comanda in continuare produse de la MATCHA BAR.
Andreea M. (proprietar verificat) –
Este prima data cand incerc ceai matcha.
Gustul este placut si cremos, usor ierbos.
Il recomand si ca matcha latte in combinatie cu lapte de cocos de calitate.
Simona (proprietar verificat) –
Recomand cu drag și încredere. Am mai consumat matcha dar, calitatea produselor dumneavoastră nu poate fi comparata!
Fatu Alin (proprietar verificat) –
Ador combinatia lor, Nishio fiind putib mai dulce si mai light in timp ce Uji este concetrat ai are o aroma puternica
padure.ro (proprietar verificat) –
E prima dată când încerc aceste produse și sunt foarte mulțumită de calitatea acestora. NISHIO este, de departe, cea mai bună și aromată matcha pe care am gustat-o.
Livia (proprietar verificat) –
Recomand
georgiana.trif27 –
Recomand cu incredere! Calitatea ceaiului merita banii. Sunt la a 3-a comanda si nici un sortiment nu m-a dezamagit.
flavia_pela (proprietar verificat) –
Un ceai de calitate. Cel pe care scrie „Ceremonial Matcha Organic” este preferatul meu dar mai mult datorita texturii (foarte fin si aerat – nici n-as fi avut nevoie de sita).
xnicolx (proprietar verificat) –
Calitate, savoare și-un moment de relaxare. Agreez finețea sortimentului Nishio dar și accentele pudrei Uji.
livalb (proprietar verificat) –
Produs excelent! Recomand!
beatricealexandrazmeu (proprietar verificat) –
Este un produs excelent, indiferent de regiune, este net superior altor produse de pe piata. Nu ma incanta modul de ambalare, mi-ar fi placut sa fie intr-un recipient stil borcanas, insa nu stiu daca permite pastrarea calitatii ca acesta, deci nu este neaparat un minus.
anna (proprietar verificat) –
Produs excelent! Recomand!
antonia_co (proprietar verificat) –
Recomand acest set oricarui pasionat de matcha aflat la inceput de drum. Pentru mine Nishio este clar castigator (gust mai ierbos, strident, dulceag, cu mentiunea ca se dizolva putin mai greu), dar si Uji este extrem de calitativ (floral, delicat, pudra se dizolva cu miscari minime ale pamatufului). Comparandu-le pe cele doua mi-am dat seama ce imi doresc de la cana zilnica de matcha si multumesc matcha bar pentru aceasta sansa 🙂