Ceaiul Matcha Ceremonial este cultivat cu grijă de către o familie care deține mici plantații de culturi organice în regiunea Uji – prefectura Kyoto –reprezentativă pentru cea mai bună calitate a ceaiului matcha. Matcha Ceremonial Uji provine din prima recoltă, când sunt adunate frunzele cele mai tinere, de calitate superioară și este folosit pentru tradiționala ceremonie japoneză a ceaiului.
Gustul este floral, dulce, bogat, textura acestui ceai este cremoasă, iar culoarea este de un verde intens, asemănătoare cu cea a jadului.
Ingrediente: ceai verde 100%
Tara de origine: Japonia, regiunea UJI, prefectura Kyoto
Dozaj: 1 g de pulbere de Matcha la 100 ml de apă
Mod de preparare:
Pune la fiert apă (cantitatea ți-o stabilești singur, în funcție de dozajul indicat aici sau în funcțiede cât de puternică îți doreșți să fie aroma ceaiului). Temperatura apei trebuie să fie de 80 °C, așadar apa nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere, ci va fi oprită înainte. Cel mai ușor ti-ar fi să ai un termometru – îl găsești în magazinul nostru în secțiunea „Accesorii pentru Matcha”. Este important sa respecti temperatura apei – dacă vei folosi apă cu temperatură mai mare vei obține o băutură amară și vei distruge proprietățile antioxidante și nutritive ale pudrei de matcha.. Când apa este fiartă, pune Matcha în bol (1 sau 2g),toarnă peste ea 50 ml de apă și cu ajutorul pămătufului de bambus amestecă energic cu mișcări de du-te/vino – deci de M sau W, niciodată circulare (NU uita, Matcha este o suspensie, deci nu se poate dizova doar amestecând cu lingurița, ea trebuie mixată). După ce este complet dizolvată, adaugă restul de apă – atât cât mai dorești. Dacă ești începător este indicat să respecți dozajul pentru a-ti face o idee, apoi îți vei putea crea propria „rețetă” 🙂
Toate ceaiurile vândute sub marca MatchaBar Bucharest sunt high quality. Suntem specializați în acest domeniu din anul 2006, suntem singurul MatchaBar din România și preocuparea noastră permanentă este în primul rând să facem cât mai cunoscut Matcha în România, pentru că proprietățile lui sunt cu adevărat speciale și merită să fie adoptat în obiceiurile noastre alimentare. Testăm înainte toate ceaiurile pe care le comercializăm, iar la dvs. ajung doar ceaiurile superioare calitativ, indiferent de clasa din care fac parte (Ceremonial sau Culinar).
Ceaiurile MatchaBar Bucharest au culori vibrante, gust plăcut, fructat sau vanilat, în funcție de regiunea din care provin. Pentru că ne dorim să vă oferim experiențe diferite, ceaiurile MatchaBar Bucharest sunt ceaiuri premium și provin din Japonia din cele trei mari regiuni cultivatoare/producătoare de ceai: NISHIO, FUKUOKA și UJI. Deși din toate aceste regiuni avem ceaiuri Ceremonial Grade și Culinary grade, aroma/gustul lor sunt diferite, condițiile climaterice, altitudinea, tipul de sol punându și amprenta asupra gustului.
alex stefan –
Cea mai buna matcha pe care am gustat-o. Pana acum mi-am cumparat matcha doar din supermarket, si nu am cheltuit mai mult de 40 – 50 ron pe un borcanel, dar dupa ce am gustat aceasta matcha, mi-am dat seama ca e la alt nivel si efectul este diferit.
Ilie Andrei –
Am comandat acest produs pentru parinții mei, iar diferența față de ce este în comerț este considerabilă.
Tarnita Alexandra –
Am descoperit bucuria ceaiului matcha in urma cu doar cativa ani, insa de atunci este nelipsit din rutina zilnica. Calitatea este exceptionala, iar comunicarea cu clientii, impecabila. Recomand cu caldura!
Mihaela –
Este o plăcere să savurez acest matcha din regiunea Uji, abia astept sa incerc si alte sortimente. Gust extraordinar de bun, il prepar uneori si cu lapte de ovaz, este un deliciu plin de beneficii! Iar pretul demonstreaza, in acest caz, calitatea. Il recomand din toata inima!
Popescu Radu –
Produs de foarte buna calitate, mi se pare net superior fata de orice alt ceai matcha incercat! Recomand!
Berghea Andreea –
Ma bucur tare mult ca am gasit in Ro (dupa multe cautari) THE BEST matcha! Uji e preferatul meu. #addicted
Gheorma Ileana –
Am cumparat mai multe ceaiuri matcha direct din Japonia sau din America. Am fost surprinsa de calitatea foarte buna a ceaiului organic Uji. Raportul calitate pret este foarte bun. Am apreciat si promptitudinea livrarii: a doua zi. Pachetelul a fost acompaniat de o nota scrisa de mana, un great touch:-) Am devenit un fan al Matcha bar, a devenit locul meu preferat pentru matcha.
Alex M –
Cea mai buna matcha, calitate exceptionala! De apreciat si comunicarea foarte buna cu clientii.
Echert Alina –
Foarte foarte foarte buna! Cea mai buna matcha pe care am baut-o pana acum, nu se compara cu cele din magazinele naturiste sau supermarket. Trebuie cumparat si setul de preparare a ceaiului, mai ales pamatuful fara de care pudra nu se dizolva si suportul pentru pamatuf are un rol important. Multumesc MatchaBar pentru promptitudinea cu care ati livrat comanda!
LOREDANA DUMSE –
La recomandarea unui nutritionist, am inceput sa beau Matcha. Imi confera atat energie cat si o stare de bine.
Teo –
Calitatea matcha-ului cumpărat este foarte buna. Mulțumesc MatchaBar
Andreea –
De doi ani caut un matcha bun, dulce, cu o culoare vibranta si miros puternic, iar acesta este cu siguranta cel mai bun din cate am incercat.
Andreea –
Delicios! Am mai baut matcha si cu alte ocazii dar nu s-au comparat cu acesta 😊
Ioana –
Calitate foarte buna si un super customer experience, plus livrare imediata. Recomand!
nikitu555 –
Un matcha grozav, intr-adevar japonez. Aroma este minunata, culoarea este vie iar spuma pe care o creaza denota faptul ca ceaiul este proaspat. Intr-adevar un matcha ceremonial.
guimanbianca –
Un produs extraordinar. Nu se compara cu matcha bauta in cafenele. Iubesc acest tip de matcha si prepararea bauturii este intr-adevar un ritual special.