„KI” este un concept japonez despre energia din toate, forța invizibilă care leagă corpul, mintea și natura. Matcha Ki nu te grăbește, dar te pune în mișcare. Perfect pentru când vrei să simți ritmul, dar nu și presiunea. Gust umami rafinat, prospețime florală. Aromă delicată de sakura, textură mătăsoasă.
Începe. Expiră. KI.
Matcha ceremonial Ki – origine
Acest ceai provine din prima recoltă de ceai – Ichibancha – recolta din care se obține Matcha de grad ceremonial. Frunzele care intră în compoziția plantei fac parte dintr-un singur tip de plantă (cultivar) rar, foarte apreciat de către cunoscători și maeștrii de ceremonia ceaiului – TSUYUHIKARI. Așadar, Matcha Ceremonial KI este un produs super premium, single origin, iar de la cultivare până la recoltare și procesare sunt urmați toți pașii corecți, conform traditței japoneze. Înainte cu 21-30 de zile înainte de recoltare, plantatiile sunt umbrite pentru a stimula planta să producă mai multă clorofilă. Asta înseamnă că Matcha rezultat va fi mult mai bogat în L-teanină (aminoacid cunoscut pentru rolul său în susținerea echilibrului organismului și buna funcționare a sistemului imunitar) și antioxidanți. Recoltarea se face manual, apoi se îndepartează nervurile frunzei încât să rămână doar partea „curată” a funzei. Urmează aburirea fierbinte care ”închide” porii frunzei și astfel împiedică oxidarea, apoi uscarea în cuptoare cu temperatură controlată și desigur măcinarea lentă în mori de granit, pentru ca frunza să nu oxideze. Astfel se obține Matcha Ceremonial single blend KI – cu gust umami, astringență redusă și aromă de flori de Sakura – perfect atât pentru prepararea Matcha usucha (subțire) cât și koicha (gros).
Cum prepari Matcha ceremonial Ki
Matcha Usucha (subțire)
- Pasul 1: Cerne 2 g de matcha.
- Pasul 2: Adaugă 20 ml de apă fierbinte (max 75-80°C).
- Pasul 3: Cu ajutorul pămătufului (hidratat în prealabil în apă caldă timp de 1-2 min) mixează cu mișcări de “w” sau “m” până obții o pastă ușor fluidă.
- Pasul 4: Adaugă încă 20 ml de apă fierbinte și mai mixează timp de 50-60 de secunde, până obții o spumă densă, mătăsoasă. Acesta este semnul că ai preparat perfect acest matcha minunat.
- Pasul 5: Adaugă încă 80-100 ml de apă fierbinte și bucură-te de un Matcha clasic și de toate beneficiile sale.
Matcha Koicha (gros)
- Pasul 1: Cerne 4 g de matcha.
- Pasul 2: Adaugă 30 ml de apă fierbinte (max 75-80°C).
- Pasul 3: Cu ajutorul pămătufului (hidratat în prealabil în apă caldă timp de 1-2 min) mixează cu mișcări de “w” sau “m” până obții o pastă ușor fluidă.
- Pasul 4: Adaugă încă 30-40 ml de apă fierbinte și mai mixează timp de 50-60 de secunde, până obții o spumă densă, mătăsoasă. Acesta este semnul că ai preparat perfect acest matcha minunat, gros, special pentru un super boost de energie.
Matcha latte
După pasul 4 de la Matcha Usucha adaugă 150- 160 ml de lapte fierbinte. Dacă vrei Iced Matcha latte, pune într-un pahar gheață, lapte rece și matcha preparat.


















Recenzii
Nu există recenzii până acum.