Ceai Matcha Ceremonial origine Kagoshima, Japonia – cultivar SAEMIDORI & ASANOKA
Un ceai Matcha ceremonial de o puritate excepțională, creat în sudul însorit al Japoniei, în regiunea Kagoshima, locul unde natura, tradiția și măiestria japoneză se întâlnesc armonios. Acest matcha este obținut din tencha de calitate ceremonială, din plante crescute ecologic în soluri bogate, sub umbra protectoare care intensifică aroma și concentrația de clorofilă.
Maeștrii locali au creat un blend de matcha, o pudră perfect echilibrată, folosind două dintre cele mai prețuite soiuri de ceai:
Saemidori – cultivar elegant, apreciat pentru textura sa cremoasă, gustul fin, vegetal, deloc amar
Asanoka – cultivar cu arome mai profunde, vegetale și o dulceață naturală deosebit de plăcută
Rezultatul amestecului acestor două soiuri este un ceai matcha de un verde vibrant, cu un gust rafinat și complex și note de ciocolată neagră, umami mătăsos și dulceață discretă, florală.
De ce să alegi Matcha ceremonial Kagoshima:
- Matcha de calitate ceremonială – pentru preparare tradițională
- 100% pur – fără aditivi, coloranți sau conservanți
- Cultivat ecologic în Kagoshima, Japonia
- Cultivare premium: Saemidori & Asanoka
- Gust echilibrat: vegetal, dulce, cu umami profund
- Ideal pentru ceremonia ceaiului, ritualuri de mindfulness, consumat cu apă
Mod de preparare ceai Matcha ceremonial
Pune la fiert apă (cantitatea ți-o stabilești singur, în funcție de dozajul indicat aici sau în funcție de cât de puternic îți dorești să fie gustul ceaiului). Temperatura apei trebuie să fie de maximum 80 °C, așadar apa NU trebuie să ajungă la punctul de fierbere, ci va fi oprită înainte. Cel mai ușor ți-ar fi să ai un termometru – îl găsești în magazinul nostru în secțiunea „Accesorii pentru Matcha”.
Respectă cu strictețe temperatura apei! Dacă vei folosi apă cu temperatură mai mare vei obține o băutură amară și vei distruge proprietățile antioxidante și nutritive ale pudrei de matcha.
Când apa este fiartă, pune Matcha (1sau 2g), în sită. Cerne pudra de matcha în bol și toarnă 30ml de apă. Cu ajutorul pămătufului din bambus amestecă energic cu mișcări de du-te/vino – deci de M sau W, niciodată circulare. NU uita, Matcha este o suspensie, deci nu se poate dizova doar amestecând cu lingurița, ea trebuie mixată. După ce este complet dizolvată, adaugă restul de apă – atât cât mai dorești. Dacă ești începător este indicat să respecți dozajul pentru a-ți face o idee, apoi îți vei putea crea propria „rețetă”.
Gramaj: 30g
Ingrediente: ceai verde Matcha 100% pur (tencha măcinat fin)
Tara de origine: Japonia, regiunea KAGOSHIMA
Dozaj: 1 g de pulbere de Matcha la 100 ml de apă
De ce să alegi matcha din shop-ul Matchabar
- Toate ceaiurile vândute sub marca MatchaBar Bucharest sunt high quality
- Suntem specializați în acest domeniu din anul 2006
- Suntem singurul magazin romanesc specializat în comercializarea de ceai Matcha, iar preocuparea noastră permanentă de aproape 19 ani este în primul rând să facem cât mai cunoscut ceaiul în România – și ceaiul Matcha în special – pentru că proprietățile lui sunt cu adevărat extraordinare și merită să fie adoptat în obiceiurile noastre alimentare
- Testăm toate ceaiurile pe care le comercializăm, iar la voi ajung doar ceaiurile superioare calitativ, indiferent de clasa din care fac parte (Ceremonial, Premium, Traditional sau Culinar).
În shop-ul MatchaBar găsiți DOAR ceai matcha cu culori vibrante, gust plăcut, fructat sau vanilat, în funcție de zona de proveniență. Pentru că ne dorim să vă oferim experiențe variate, vă propunem ceaiuri premium ce provin din Japonia, din cele mai mari regiuni cultivatoare/producătoare de ceai. Așadar ceaiurile Ceremonial Grade, Premium, Traditional sau Culinary grade din oferta noastră au arome și gust diferite, condițiile climaterice, altitudinea, tipul de sol punându-și amprenta asupra gustului.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.