Hojicha – Ceai verde prăjit
Hojicha este un ceai verde japonez cu totul special, obținut prin prăjirea frunzelor mature de ceai verde Sencha, proces care îi conferă o culoare brun-roșiatică și o aromă lemnoasă, distinctă, cu note de nuci, caramel și lemn dulce. Spre deosebire de celelalte ceaiuri verzi, Hojicha este prăjit la temperaturi înalte, ceea ce reduce conținutul de cofeină și îi oferă un gust blând, ușor dulceag.
Această specialitate de ceai verde a apărut în Kyoto, în anii 1920, și de atunci Hojicha a devenit un ceai popular în toată Japonia, apreciat pentru aroma sa caldă și reconfortantă. Datorită conținutului scăzut de cofeină, este potrivit și pentru adolescenți, vârstnici sau pentru a fi consumat și în a doua parte a zilei sau seara.
Gustul său este surprinzător de ușor, fără amăreala specifică altor ceaiuri verzi, iar ceaiul Hojicha poate fi savurat atât cald, cât și rece (iced hojicha), fiind extrem de versatil. În Japonia, Hojicha este adesea servit la finalul mesei, datorită proprietăților sale digestive.
Mod de preparare ceai verde Moya Hojicha
Cantitate: 2-3g / 150ml
Timp de infuzare: 2-3 min
Temperatura: 75-90°C
Ingrediente: 100% ceai verde, organic
Număr de infuzii: se poate reinfuza – până la 3 infuzii
Nivel de teină („cofeină”): scăzut
Când poate fi băut: inclusiv seara – recomandat în dieta macrobiotică
Cantitate netă: 80 g
Mod de ambalare: pungă specială „aroma bag” care menține calitatea ceaiului
Țara de origine: Japonia (Kagoshima, Insula Kyushu)
Pasol Ayan –
Ceaiul are un miros intens special și o aromă lemnoasă perfectă pentru toamnă!Îmi place că îl pot savura seara!:)