Țara de origine: Japonia
Gust: echilibrat, ușor amărui
Recomandat pentru: ceremonie matcha, cu apă caldă / rece, matcha latte, limonadă matcha, cocktail-uri matcha
Ingrediente: ceai verde matcha 100% organic, din frunze din prima și a doua recoltă
Mod de preparare:
Modul tradițional de a pregăti matcha își are originea în ceremonia ceaiului din Japonia.
Ai nevoie de:
– un bol pentru Matcha – chawan
– un pamatuf de bambus pentru mixarea lui – chasen
– o lingură de bambus – chashaku
1. Pune 2 linguri de matcha (aprox.1,5g) într-un bol de matcha și toarnă 100 de ml de apă fierbinte (70-80 ° C).
2. Cu ajutorul pămătufului din bambus amestecă energic din încheietura mâinii cu mișcări în formă de „m” sau „w”, nu circulare.
În maxim 60 de secunde ar trebui să obtii o spumă perfectă de culoare verde jad.
3. Mai poți adăuga apă acum dacă doresti ca băutura ta să nu fie atât de puternică. De fapt, pe măsură ce vei bea constant Matcha îți vei crea propria rețetă.
MOYA MATCHA TRADITIONAL
Matcha organic de înaltă calitate, cu un gust bogat dulce-amar echilibrat,textură cremoasă și culoare verde malachit. Aroma sa corpolentă îl face ideal pentru a-l bea simplu, în latte, smoothie-uri sau limonade.
Se obține în prima și a doua recoltă din plante de ceai care sunt special umbrite de lumina directă a soarelui. Acest proces are ca rezultat un conținut mai ridicat de clorofilă și L-teanină și o culoare mai bogată, mai verde.
Frunzele proaspete sunt apoi colectate, uscate și măcinate în pulbere
Moya Matcha Traditional este cultivat în regiunea Uji din prefectura Kyoto, cunoscută pentru cultivarea ceaiului verde de cea mai bună calitate de peste 800 de ani. Regiunea Uji este renumită pentru solurile sale fertile și apa curată.
Plantele de ceai verde de acolo au condiții ideale de creștere datorită dealurilor care oferă o lumină solară bună, ceață frecventă care protejează frunzele delicate de îngheț și o cantitatea mare de precipitații. Moya Matcha este cultivat meticulos pe plantații mici de ceai organic deținute de o familie cu tradiție în cultivarea ceaiului.
Apoi este procesat local în Japonia și expediat în loturi mici pentru a asigura prospețimea maximă pentru toate categoriile noastre. Acest lucru ajută la păstrarea tuturor calităților frunzei de ceai și la menținerea nivelurilor ridicate de minerale și antioxidanți care îmbunătățesc concentrarea, stimulează energia și metabolismul.
razvanzanfirescu (proprietar verificat) –
Ca si celelalte produse matchabar, acest ‘traditional’ are o calitate superioara si este foarte bun atat simplu cat si in combinatiile de latte
silviadumitru.ro (proprietar verificat) –
Am fost extraordinar de plăcut surprinsă de calitatea acestui tradițional. Pudra are o textură fină, se dizolvă rapid și uniform în apă iar gustul se simte dulce, ușor ierbos și umami, în același timp. Îl recomand preparat doar cu apă, mi s-a părut că îl profanez în latte-uri 😊