În Japonia, florile de cireș japonez sunt apreciate nu doar pentru frumusețea lor atunci când înfloresc ci și pentru proprietățile lor benefice pentru sănătate. Folosite în industria cosmetică, florile de cireș japonez pot fi consumate cu succes sub formă de ceai sau ca ingredient în diferite rețete.
Conservarea florilor de cireș este o tradiție veche în Japonia, ea datând din perioada Edo. Una dintre metodele de conservarea a sakura folosește sare de mare și oțet de prune iar procesul de conservare durează aproximativ o lună. Astfel se obține Sakura Cha (ceai de flori de cireș), un ceai savurat de japonezi de secole în timpul ceremoniilor sau la ocazii speciale.
Florile de cireș japonez – cum le folosiți
Ceai de flori de cireș japonez sau sakuracha
Începeți prin a desăra sakura: luați una sau două flori de cireș japonez și înmuiați-le în apă caldă timp de 1, maxim 2 secunde. De asemenea, mai puteți lăsa florile în apă rece până la desărarea completă (aproximativ 30 de minute) . Apoi așezați petalele în ceașca de ceai; turnați apă fierbinte (90ºC) și…Sakuracha este gata!
Florile de cireș japonez mai pot fi folosite și la prepararea unor deserturi ca mochi, biscuiți, jeleuri, înghețată, Panna Cotta, etc.
Flori de cireș japonez (Sakura) bio
Gramaj: 20g
Păstrare: loc uscat și răcoros, ferite de lumină și umezeală
Recenzii
Nu există recenzii până acum.