Prickly pear este denumirea fructului de cactus de culoare roșie. Originar din zona Americii, fructul de cactus, cunoscut și sub numele de Nopal sau Opuntia, este considerat un super aliment și ar trebui inclus în orice dietă sănătoasă. În America Latină fructul de cactus se consumă ca atare, fiert sau la grătar ori este conservat sub formă de sucuri și gemuri. Pudra de prickly pear nu este doar un colorant alimentar natural ci păstrează și proprietățile benefice ale fructului din care este obținută.
Prickly pear beneficii
- Folosit în tratarea diabetului: anumite cercetări au demonstrat că fructul de cactus poate scădea nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2
- Contribuie la scăderea nivelului de colesterol
- Adjuvant în reducerea obezității ameliorarea mahmurelii
- Are proprietăți antivirale și antiinflamatorii
- Este bogat în fibre, antioxidanți și carotenoizi
Cum se folosește pudra de prickly pear
– în latte-uri, smoothies, limonade, bezele, budinci cu chia, prăjituri (în special creme reci sau făcute la bain marie, în care culoarea se va păstra integral datorită temperaturii mici de preparare)
Ingrediente: 100% pudră naturală din fruct de cactus
NU conține coloranți sau aditivi alimentari
Țara de origine: Mexic
Păstrare: loc uscat și răcoros
Recenzii
Nu există recenzii până acum.