Pudra de ceai Hojicha este făcută din ceai verde prăjit, măcinat fin. Acest “frate mai mic” al ceaiului verde Matcha este foarte popular în Japonia și devine din ce în ce mai popular în întreaga lume. Este făcut din frunze de ceai cultivate în celebra regiune Kagoshima de pe insula Kyushu; după ce stau îndeajuns la soare, frunzele de ceai sunt recoltate și aburite cu grijă, apoi rulate și uscate. Sunt apoi prăjite cu experiență și măcinate în pulbere fină pentru a putea fi dizolvate perfect în apă, pentru a crea un Hojicha latte perfect, dar și deserturi cu ceai bogate și cremoase.
Important!
Procesul de prăjire reduce de asemenea nivelul de cofeină, ceea ce face din Hojicha o alegere perfectă de ceai atât pentru toate perioadele anului, cât și ale zilei ( mai ales a doua parte a zilei, când ai nevoie de energie, dar vrei să și poți dormi apoi).
Pudra de Hojicha are note minunate de nucă, alună și ciocolată; sărac în cofeină, Hojicha este alternativa perfectă la cafea pentru distracția după-amiază sau seară.
Mod de preparare:
Hojicha se prepară cel mai bine într-un chawan (bol tradițional din ceramică folosit pentru prepararea Matcha) și are un gust minunat atât cu lapte integral, cât și cu cel pe bază de plante. Pentru a pregăti Hojicha latte, amestecă în bol 2 lingurițe de măsură ( 2g) de pudră de Hojicha cu 50-60 de ml de apă fierbinte, folosind chasenul (pamatuful din bambus pentru Matcha). Intr-un pahar sau cană pregătește 150 ml de lapte – de care vrei – pe care, cu ajutorul unui frother îl transformi în spumă. Apoi adaugă peste el Hojicha din bol și dacă vrei, îndulcitor. Noi preferăm și îți recomandăm să încerci mai întâi simplu, este absolut minunat! Desigur că laptele poate fi cald pentru un hot latte sau rece și adaugi gheață pentru un Iced latte.
Notă! Hojicha pudra este un ingredient culinar versatil: deși majoritatea îl cunosc în special pentru Hojicha latte, însă aroma de nucă și ciocolată a pudrei de Hojicha este excelență pentru o serie de rețete, cum ar fi cu înghețata, macarons și multe tipuri de prăjituri. Gustul său deloc amar și conținutul scăzut de cofeină îl face o alegere perfectă și populară printre adolescenți.
Țară de origine: Japonia ( Kagoshima, Insula Kyushu )
Recenzii
Nu există recenzii până acum.