Industria cosmeticelor și dermatocosmeticelor folosește de foarte multă vreme petalele de trandafir pentru a tratata diferite probleme ale pielii. Considerate simbol al dorinței și al luxului, petalele de trandafir sunt însă folosite încă din antichitate în medicină, sub formă de ceai sau de tinctură, pentru tratarea unor afecțiuni.
De ce să bei ceai de petale de trandafir
În afara mirosului și gustului minunat, infuzia de petale de trandafir are câteva proprietăți deloc de neglijat. Una dintre ele este că petalele de trandafir sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. Ca urmare, consumul ceaiului de petale de trandafir este recomandat pentru ameliorarea durerilor în gât iar antioxidanții ajută de asemenea la refacerea ficatului, contribuind la detoxifierea acestuia. În medicina ayurvedică, acest ceai este folosit pentru a trata durerile menstruale sau problemele digestive.
Puteți prepara un ceai de petale de trandafir simplu, turnând apă clocotită peste petale și lăsându-le la infuzat într-un recipient acoperit pentru câteva ore. De asemenea, dacă vreți să variați, puteți combina petalele de trandafir cu mentă sau cu ceai verde.
Petalele de trandafir mai pot fi adăugate ca atare în glazuri și creme, în salate de crudități sau de fructe, în limonade sau cocktailuri. La fel de bine le puteți presăra peste un platou cu brânzeturi, peste deserturi cu ciocolată, creme de vanilie, panna cotta, etc. pentru a adăuga un plus de savoare și o notă de elegantă preparatelor dvs.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.