Acest tip de matcha este măcinat de mai multe ori, pentru a obține o pulbere cu granulație foarte fină.
Este recomandat pentru uz culinar, dar și în combinații de băuturi: latte, înghețată, smoothie, mousse și orice alt tip de cremă pentru care doriți o textură foarte delicată.
Ingrediente: pulbere de ceai verde 100%
Tara de origine: Japonia
Dozaj: 2 g de pulbere de Matcha la 200 ml de apă sau lapte fierbinte.
Mod de preparare:
Pune la fiert apă (cantitatea ți-o stabilești singur, în funcție de dozajul indicat aici sau în funcție de cât de
puternică îți doreșți să fie aroma ceaiului). Dacă vrei să îți prepari Matcha cu lapte, încălzește doar o cantitate mică de apă (30-50 ml) cu care să mixezi inițial pudra de Matcha, apoi adaugi laptele. Poți folosi lapte integral sau vegetal, Matcha este la felde gustos cu oricare din ele! 🙂 De asemenea, îl poți îndulci cu sirop de agave, stevia, miere sau orice altceva preferi.
Temperatura apei trebuie să fie de 80 °C, așadar apa nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere, ci va fi oprită înainte. Dacă vei folosi apă cu temperatură mai mare vei obține o băutură amară și vei distruge proprietățile antioxidante și nutritive ale pudrei de matcha..Cel mai ușor ti-ar fi să ai un termometru (îl găsești și pe acesta în magazinul nostru).
Când apa este fiartă, pune Matcha în bol (1 sau 2g), toarnă peste ea 50 ml de apă și cu ajutorul pămătufului de bambus amestecă energic cu mișcări de du-te/vino – deci de M sau W, niciodată circulare (NU uita, Matcha este o suspensie, deci nu se poate dizova doar amestecând cu lingurița, ea trebuie mixată). După ce este complet dizolvată, adaugă restul de apă sau laptele – atât cât mai dorești. Dacă ești începător este indicat să respecți dozajul pentru a-ti face o idee, apoi îți vei putea crea propria „rețetă” 🙂
cristinaobreja355 (proprietar verificat) –
este cel mai bun matcha pe care l-am încercat vreodată! culoarea este un verde intens, iar gustul e foarte aromat. cu siguranta voi recumpăra❤️
Tudor Dana (proprietar verificat) –
Este un produs excelent. Pulberea este macinată foarte fin si are un gust foarte plăcut si rafinat. Mi-a plăcut foarte mult potrivirea cu miere, dar este perfect in orice amestec pentru că se dizolvă perfect iar aroma este foarte delicată. Perfect pentru gătit!
Straut Marinel –
Un produs deosebit,il folosim ca ceai sau in amestec cu alte alimente.
Florentina Petre (proprietar verificat) –
Matcha este o adevarata minune.
Am fost circumspecta la inceput, dar ma hotarasem sa il incerc dupa ani de zile de cand nu mai reuseam sa imi recapat vitalitatea. Somnul este odihnitor, energia s-a imbunatatit dupa doar cateva zile. Nici mie nu imi vine sa cred.
Boboc Crina (proprietar verificat) –
Pudra este într-adevăr foarte fină și se combină foarte ușor în alimente, iar ceaiul este și el extrem de aromat.