Ingrediente: 100% mango liofilizat bucăți mici
Greutate: 25g
Mango liofilizat are un gust minunat, dulce acrișor dar este în același timp și crocant deoarece prin procesul de liofilizare apa este eliminată. Datorită uscării blânde mango liofilizat își păstrează toate vitaminele și mineralele și este o sursă bogată de vitamine și minerale pentru adulți și copii deopotrivă.
Mango beneficii
- Mango conține vitaminele A,B6, B9, C, E și vitamina K. Pentru că este bogat în antioxidanți, fructul de mango susține săsăntatea părului și a tenului
- Sursă de minerale: potasiu, magneziu, cupru, magneziu sau fier
- Bogat în fibre, benefic pentru sănătatea sistemului digestiv
- Recomandat în curele de slăbire
- Ajută în controlul hipertensiunii arteriale
- Conține mangiferină, un antioxidant carcel de cole combate stresul oxidativ și care reduce riscul apariției unor forme de cancer ca cel de piele, cancerul mamar sau cel de col uterin.
De ce fructe liofilizate și nu confiate sau congelate?
Liofilizarea este un proces de conservare ce păstrează intacte valorile nutritive ale fructelor. Apa este extrasă din fructe după ce acestea sunt în prealabil înghețate. La contactul cu alimente lichide (apă, iaurt, lapte), fructele revin la forma inițială. Fructele liofilizate sunt superioare altor tipuri de fructe conservate deoarece nu conțin zahăr adăugat, apă în exces, nu sunt bogate în carbohidrați și nu au multe calorii.
Fructele liofilizate sunt superioare pentru că:
- spre deosebire de fructele confiate, nu conțin zahăr adăugat, au o concentrație mică de carbohidrați și nu au multe calorii
- spre deosebire de fructele uscate, valorile nutritive și proprietățile lor benefice rămân intacte
- nu conțin coloranți sau aditivi care să îmbogățească aspectul fructului;
- spre deosebire de fructele congelate, nu conțin apă. Ca urmare pot fi folosite în orice rețetă dorești și pot fi păstrate oriunde, nu doar la congelator
Cum folosești freeze-dried mango?
* Mango liofilizat poate fi adăugat în cereale (pentru un plus de dulce fără zahăr adăugat)
* Mango liofilizat poate fi mixat cu nuci și semințe (pentru un mix crocant)
* Mango liofilizat poate fi amestecat în biscuiți sau brioșe (pentru extra satisfacție)
* Mango liofilizat poate fi folosit ca topping (pentru smoothie sau iaurt înghețat)
* Mango liofilizat poate fi folosit în ciocolată (topești ciocolată, adaugi zmeură și/ sau alte fructe liofilizate, lași la întărit și…ai propria ciocolată, cu gustul dorit)
În orice alte combinații dorești, pentru un plus de gust și antioxidanți!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.