Florile de lavanda sunt folosite cu succes atât ca remedii pentru diferite afecțiuni cât și ca ingredient în numeroase deserturi și băuturi cum ar fi înghețata sau limonada. Cel mai simplu și mai rapid mod de a folosi florile de lavandă este să le folosiți pentru a prepara un ceai.
Cum se prepară ceaiul de flori de lavandă
Pentru a prepara un ceai delicios de lavandă începeți prin a încălzi apa la 100 grade Celsius. Pentru 2 căni sau aproximativ 450 – 500 ml de ceai, puneți două lingurițe de flori într-un infuzor, așezați infuzorul într-un ceainic și turnați apa fierbinte. Lăsați florile la infuzat timp de 10 minute. Puteți servi ceaiul ca atare sau îndulcit cu miere. Dacă doriți puteți combina lavanda cu flori de mușețel sau mentă uscată. Modul de preparare al ceaiului este același. Diferența este că va trebui să înlocuiți o linguriță de flori de lavandă cu o linguriță de flori de mușețel sau ceai de mentă.
Ceaiul de lavandă sau cel de lavandă și mentă ori mușețel, poate fi băut cald, înainte de culcare sau rece, cu cuburi de gheață, în zilele calde de vară.
Beneficii ceai de lavandă
Pe lângă aroma și mirosul lor, ceaiul de lavandă are numeroase proprietăți benefice pentru corpul uman:
- Calmant – luptă împotriva anxietății și depresiei și combate oboseala
- Imbunătățește calitatea somnului
- Contribuie la ameliorarea durerilor menstruale
- Efect antibacterian: poate preveni infecțiile în organism
- Calmează durerile de cap
- Efect antioxidant: luptă împotriva radicalilor liberi din organism
Ingrediente:
Flori de lavandă din culturi ecologice
Gramaj: 75 g
Păstrare: Loc uscat, răcoros și întunecat pentru a evita decolorarea și evaporarea uleiurilor volatile
Recenzii
Nu există recenzii până acum.