Ichibancha este un ceai verde Sencha din prima recoltă a anului, cea mai așteptată, prețuită și celebrată în Japonia. Ichibancha este o specialitate de ceai verde japonez faimoasă pentru gustul său umami și notele delicate fructate sau florale.
În funcție de clima distinctă din diferitele zone ale Japoniei, prima recoltă este în luna aprilie sau începutul lunii mai. Planta de ceai rămâne în hibernare în timpul iernii, apoi începe să înmugurească și să-și elibereze frunzele fragile. Procesul următor este de acoperire a plantațiilor. Umbrirea plantelor de ceai (în japoneză KABUSECHA) are ca rezultat producerea unei cantități mai mari de clorofilă, o cantitate mai mare de nutrienți și un conținut de L-teanină de până la trei ori mai mare, în comparație cu ceaiurile din recoltele ulterioare. L-teanina oferă ceaiului Ichibancha gust dulce, induce senzația de relaxare, reducând în același timp anxietatea.
Beneficii ceai verde Ichibancha
Pe lângă reducerea nivelului de anxietate, conținutul ridicat de L-teanină din această specialitate japoneză de ceai verde are și alte beneficii importante dintre care enumerăm doar câteva:
- Protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi
- Are efect antiinflamator
- Luptă împotriva cancerului oral (dar și a altor forme de cancer) și reduce riscul apariției cariilor datorită concentrației de fluor din componența sa.
- Are efect antibacterian și împiedică dezvoltarea Escherichia Coli sau Streptococcus Salivarius
- Combate halitoza
- Sursă de minerale ca potasiu, fosfor, calciu și magneziu
- Bogat în vitamina C și vitamina E
- reduce hipertensiunea arterială
Modalitate de preparare ceai verde Ichibancha
Dozaj: 2-3 g / 150 ml apă fierbinte
Temperatura apei: 80°C
Timp de infuzare: 1 min
Se poate reinfuza: ( 2 infuzii)
Ingrediente: 100% ceai verde Ichibancha organic
Gramaj: 50g
Recenzii
Nu există recenzii până acum.