Dacă sunteți în căutarea unei alternative la ceaiul negru sau verde, vă invităm să încercați amestecul nostru de ceai rooibos & honeybush. Impropriu denumite ceaiuri (ceai este doar frunza procesată a plantei de ceai Camellia Sinensis), atât rooibos cât și honeybush sunt originare din Africa de Sud iar plantele ale căror frunze sunt recoltate pentru producerea lor sunt înrudite. Rooibos este obținut prin fermentarea frunzelor de Aspalathus linearis și are un gust dulce și delicat. Honeybush se obține prin procesarea florilor plantei Cyclopia intermedia și așa cum îi spune și numele, are aromă și miros de miere și gust dulce. Niciuna dintre aceste două varietăți de ”ceai” nu conține cofeină și de aceea pot fi consumate în orice moment al zilei. Pe de altă parte, ambele au nenumărate beneficii.
Rooibos beneficii
Dintre beneficiile ceaiului rooibos menționăm câteva pe scurt:
- Rooibos este bogat în antioxidanți
- Conform unui studiu din 2011, consumul de ceai rooibos contribuie la scăderea nivelului de colesterol ”rău” și la creșterea nivelului de lipoproteină (sau colesterol bun) în organism
- Are un conținut foarte mic de taninuri, motiv pentru care nu împiedică absorbția fierului în organism
Honeybush beneficii
Ceaiul Honeybush are proprietăți benefice pentru organismul uman dintre care enumerăm:
- anumite studii au arătat că honeybush este un ceai cu proprietăți anti-îmbătrânire și care ameliorarea aspectului pielii și a simptomelor specifice arsurilor solare.
- Polifenolii din ceaiul honeybush pot contribui la prevenirea și tratamentul diabetului de tip 2.
Prin infuzarea amestecului nostru de ceai rooibos și honeybush veți obține o băutură delicioasă atât caldă, cât și rece.
Ingrediente: ceai Rooibos, ceai Honeybush, fenicul, anason stelat, flori de mușețel, flori de șofran
Dozaj: 2 lingurițe de măsură (aprox 4 g) la 500 ml de apă
Temperatura apei: 100 °C
Timp de infuzare: 6-8 minute
Recenzii
Nu există recenzii până acum.