La răscrucea dintre ceaiul verde și ceaiul negru, ceaiul oolong este o specialitate de ceai specifică Chinei și care are o istorie veche de peste 400 de ani.
MatchaBar vă propune unul dintre cele mai populare tipuri de ceai oolong din lume și anume ceaiul Oolong Ti Kuan Yin, cunoscut în China ca Tieguanyin, denumire ce amintește de templul budist Guanyin și care în același timp, marchează locul de proveniență al acestui ceai (Anxi, provincia Fujian). Tieguanyin înseamnă Zeița de Fier a Milei, iar ceaiul a fost botezat astfel în onoarea zeiței budiste a compasiunii.
Varietatea de ceai Ti Kuan Yin este un ceai oolong semi fermentat, având un grad de fermentare de maxim 40%. Gradul de fermentare este cel care determină gustul final al acestui tip de ceai oolong: un ceai cu gust ușor dulce și note florale complementate de arome de castane coapte. Ti Kuan Yin este un ceai oolong recunoscut pentru aftertaste – ul sau astringent, de durata.
Mod de preparare ceai oolong Ti Kuan Yin
Dozaj: 2 – 2,5 lingurițe / 500 ml de apă
Temperatura apei: 89 – 90° C
Timp de infuzare: 1 – 3 minute
Ceaiul poate fi infuzat de mai multe ori, scăzând temperatura apei și mărind timpul de infuzare.
Proveniență: provincia Fujian, China
Recenzii
Nu există recenzii până acum.