Cunoscută mai degrabă pentru producția sa de ceaiuri verzi, Japonia este țara de origine a unui ceai negru considerat o raritate printre ceaiurile negre la nivel mondial: wakoucha. Un ceai de nișă, wakoucha este un ceai negru dulceag apreciat de cunoscători datorită aromei sale delicate. Lipsit de notele amărui ale ceaiului negru produs în India sau China, wakoucha are aromă de miere și condimente și un aftertaste ușor floral, fiind un companion excelent pentru deserturi.
Ceaiul negru Moya Wakoucha este cultivat în regiunea Mie din insula Honshu, iar infuzia este bogată și are culoarea chihlimbarului.
Beneficii ceai negru Wakoucha
Wakoucha este un ceai cu un conținut scăzut de cofeină, mai mic decât nivelul de cofeină din ceaiurile verzi ca Sencha sau Ichibancha. Totodată este un ceai care ajută procesul de digestie și este bogat în aminoacizi, beta caroten, acid folic, potasiu, calciu și fosfor. Bogat în teaflavine, un grup de polifenoli ce nu se regăsește în alte ceaiuri, ceaiul negru contribuie la scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, reducând riscul de infarct.
Prezența l-teaninei în combinație cu cofeina din ceaiul negru are ca efect mărirea capacității de concentrare și îmbunătățirea funcțiilor cognitive. L-teanina din ceaiul negru luptă împotriva radicalilor liberi și reduce riscul apariției unor forme de cancer ca cel de piele sau cancerul mamar. În urma unui studiu s-a constatat că prin consumul a două cești de ceai negru pe zi, riscul de deces cauzat de orice fel de boală scade cu 13%.
Modalitate de preparare ceai negru Wakoucha
Cantitate: 2–3g / 150ml
Timp de infuzare: 3-4 min
Temperatura: 90-95°C
Număr de infuzii/ doză: o singură dată
Nivel de teină („cofeină”): mediu
Când poate fi băut: toată ziua
Ingrediente: 100% ceai negru organic
Cantitate: 100 g
Țara de origine: Japonia ( Mie, Insula Honshu )
Certificat organic: DA
A se păstra într-un loc loc uscat și răcoros!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.