Hibiscusul provine din regiunile tropicale și subtropicale, având nevoie de umiditate, lumină și căldură pentru a se dezvolta.
Florile de hibiscus au gust ușor acrișor și aromă delicată. Natural, au culoare de un roșu vibrant, iar după uscare se transformă în roșu închis, bordeaux. Florile de hibiscus sunt foarte bogate în vitamina C și fortifică sistemului imunitar, ferindu-ne de infecții, gripă sau răceală. În funcție de dozaj, infuzia va avea culoarea roșu vibrant sau bordeaux.
Ceaiul de hibiscus este delicios ca băutură fierbinte dar și rece.
Ceai de hibiscus: proprietăți și beneficii
- Hibiscusul este bogat atât în vitamina C, cât și în vitamina K sau potasiu. Consumul de ceai de hibiscus poate ameliora simptomele răcelii și contribuie la fortificarea sistemului osos
- Adjuvant în dietele de slăbire: o cană de ceai de hibiscus te ajută să-ți ții poftele sub control
- Ceaiul de hibiscus este benefic pentru ficat, prevenind apariția anumitor boli. În același timp controlează nivelul de zahăr din sânge.
- Are proprietăți antibacteriene
- Este un diuretic natural și ajută organismul uman să lupte împotriva retenției de apă
Ingrediente: flori de Hibiscus 100% naturale
Dozaj: 1-1,5 linguriță de măsură (2-3 g) la 500 ml de apă
Temperatura apei: 100 °C
Timp de infuzare: 8-10 minute
Recenzii
Nu există recenzii până acum.