Ceaiul alb este mai greu de găsit, fiind un ceai prețios și scump. Pentru că are cea mai înaltă calitate, cândva era pregătit exclusiv pentru împărat iar azi a rămas considerat de cunoscători ca fiind o adevărată delicatesă pentru că recoltarea frunzelor de ceai și a mugurilor, la fel ca întregul proces de producție, este un lucru cu adevărat complicat.
Ceaiul alb are gust extrem de delicat, ușor dulce, iar infuzia este galbenă (deschis sau mai închis)
Se obține din muguri/lăstari care au culoare alb-argintie, de unde și denumirea ceaiului.
Cele mai populare sunt ceaiurile albe din provincia Fujian, cultivate excepțional în Yunnan sau Guangxi.
Ingrediente: ceai alb Pai Mu Tan, ceai verde Sencha, Rooibos, fulgi de mango, arome naturale, flori de galbenele, felii de căpșuni liofilizate
Dozaj: 2 g ( 1 linguriță specială de măsură) la 500 ml de apă
Temperatura apei: 75-80 °C
Timp de infuzare: 2-3 minute
paty.t813 (proprietar verificat) –
foarte aromat