Ingrediente: 100% căpșune liofilizate felii
Greutate: 75g
Aceste fructe roșii în formă de inimă, suculente, savuroase, cu un miros fin și discret sunt numai bune de a fi degustate cu persoana iubită. După liofilizare, se păstreaza intacte atât culoarea cât și gustul parfumat, sunt crocante dar totuși se topesc în gură🙂 Fiind 100% naturale, fără coloranți, conservanți sau zahăr adăugat, căpșunele liofilizate reprezintă o gustare delicioasă și sănătoasă.
Beneficii căpșune
Căpșunele sunt perfecte în diete pentru că stimulează producția de adiponectina și leptina, doi hormoni care ard cu succes grăsimile. Acești hormoni mai ajută la reducerea apetitului, scad nivelul de zahăr din sânge și reduc greutatea corporală. În plus, căpșunele au un nivel scăzut de carbohidrați și au un Indice Glicemic relativ scăzut (40), motive pentru care sunt considerate a fi fructe ”sigure” și pentru persoanele cu diabet.
Fibrele – solubile și insolubile – din căpșune sunt importante în hrănirea bacteriilor bune din intestine, susținând sănătatea sistemului digestiv. Toate aceste aspecte promovează pierderea în greutate.
Pont: o limonadă cu apă minerală și căpșune liofilizate este o modalitate naturală de aromatizare a apei și de creștere a aportului de lichide.
Conținutul de Mangan, Magneziu, Fosfor, Fier, Potasiu, Cupru, Calciu, Zinc, Seleniu, vitaminele C, A, E, K, complex de B-uri, Pelargonidin, Acid Elagic și Procianidine fac din căpșune un aliat de bază în prevenirea bolilor de inimă, a luptei cu bacteriile nocive, cu guta și artrita, în păstrarea sănătății părului și oaselor dar și în sporirea funcțiilor creierului.
De ce fructe liofilizate și nu confiate sau congelate?
Liofilizarea este un proces de conservare ce păstrează intacte valorile nutritive ale fructelor. Apa este extrasă din fructe după ce acestea sunt în prealabil înghețate. La contactul cu alimente lichide (apă, iaurt, lapte), fructele revin la forma inițială. Fructele liofilizate sunt superioare altor tipuri de fructe conservate deoarece nu conțin zahăr adăugat, apă în exces, nu sunt bogate în carbohidrați și nu au multe calorii.
Fructele liofilizate sunt superioare pentru că:
- spre deosebire de fructele confiate, nu conțin zahăr adăugat, au o concentrație mică de carbohidrați și nu au multe calorii
- spre deosebire de fructele uscate, valorile nutritive și proprietățile lor benefice rămân intacte
- nu conțin coloranți sau aditivi care să îmbogățească aspectul fructului;
- spre deosebire de fructele congelate, nu conțin apă. Ca urmare pot fi folosite în orice rețetă dorești și pot fi păstrate oriunde, nu doar la congelator
Cum folosesti freeze-dried strawberries?
* Căpșunele liofilizate pot fi adăugate în cereale (pentru un plus de dulce fără zahăr adăugat)
* Căpșunele liofilizate pot fi mixate cu nuci și semințe (pentru un mix crocant)
* Căpșunele liofilizate pot fi amestecate în biscuiți sau brioșe (pentru extra satisfacție)
* Căpșunele liofilizate pot fi folosite ca topping (pentru smoothie sau iaurt înghețat)
* Căpșunele liofilizate pot fi folosite în ciocolată ( topești ciocolata, adaugi căpșune și/ sau alte fructe liofilizate, lași la întărit și…ai propria ciocolată, cu gustul dorit)
În orice alte combinații dorești, pentru un plus de gust și antioxidanți!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.