Ingrediente: 100% căpșune liofilizate felii
Greutate: 75g
Liofilizareaeste un proces de conservare ce păstrează intacte valorile nutritive ale fructelor. Apa este extrasă din fructe după ce acestea sunt în prealabil înghețate. La contactul cu alimente lichide (apă, iaurt, lapte), fructele revin la forma inițială. Fructele liofilizate sunt superioare altor tipuri de fructe conservate deoarece nu conțin zahăr adăugat, apă în exces, nu sunt bogate in carbohidrați și nu au multe calorii.
Aceste fructe roșii în formă de inimă, suculente, savuroase, cu un miros fin și discret sunt numai bune de a fi degustate cu persoana iubita. După liofilizare, se păstreaza intact atât culoarea cât și gustul parfumat, sunt crocante dar totuși se topesc în gură🙂 Fiind 100% naturale, fără coloranți, conservanți sau zahăr adăugat, căpșunele liofilizate reprezintă o gustare delicioasă și sănătoasă.
Căpșunele sunt perfecte în diete și pline de beneficii!
Căpșunele stimulează producția de adiponectina și leptina, doi hormoni care ard cu succes grăsimile. Acești hormoni mai ajută la reducerea apetitului, scad nivelul de zahăr din sânge și reduc greutatea corporală. În plus, căpșunele au un nivel scăzut de carbohidrați și au un Indice Glicemic relativ scăzut (40), de aceea sunt considerate a fi sigure și pentru persoanele cu diabet.
Fibrele – solubile și insolubile – din căpșune sunt importante în hrănirea bacteriilor bune din intestine, ajutând sănătatea digestivă. Toate aceste aspecte promovează pierderea în greutate.
Pont: o limonadă cu apă minerală și căpșune fructe liofilizate este o modalitate naturală de aromatizare a apei și de creșterea aportului de lichide.
Conținutul de Mangan, Magneziu, Fosfor, Fier, Potasiu, Cupru, Calciu, Zinc, Seleniu, vitaminele C, A, E, K, complex de B-uri, Pelargonidin, Acid Elagic și Procianidine fac din căpșune un aliat de baza în prevenirea bolilor de inima, a luptei cu bacteriile nocive, cu gută și artrită, în păstrarea sănătoasă a părului și oaselor și în sporirea funcțiilor creierului.
De ce căpșune liofilizate și nu căpșune confiate sau congelate?
Fructele liofilizate sunt superioare pentru că:
- spre deosebire de fructele confiate nu conțin zahăr adăugat, nu sunt bogate în carbohidrați și nu au multe calorii
- spre deosebire de fructele uscate nu sunt pierdute valorile nutritive și nu conțin coloranți sau aditivi care îmbogățesc aspectul fructului;
- spre deosebire de fructele congelate nu conțin apă, deci pot fi folosite cu orice și pot fi păstrate oriunde, nu doar la congelator
Cum folosesti freeze-dried strawberries?
* Căpșunele liofilizate pot fi adăugate în cereale (pentru un plus de dulce fără zahăr adăugat)
* Căpșunele liofilizate pot fi mixate cu nuci și semințe (pentru un mix crocant)
* Căpșunele liofilizate pot fi amestecate în biscuiți sau brioșe (pentru extra satisfacție)
* Căpșunele liofilizate pot fi folosite ca topping (pentru smoothie sau iaurt înghețat)
* Căpșunele liofilizate pot fi folosite în ciocolată ( topești ciocolata, adaugi căpșune și/ sau alte fructe liofilizate, lași la întărit și…ai propria ciocolată, cu gustul dorit)
în ORICE combinații dorești pentru un plus de gust și antioxidanți
Recenzii
Nu există recenzii până acum.