Descriere: Cana yerba mate: calabaza tradițională pentru ceai yerba maté
Descoperă plăcerea autenticității cu această cană yerba mate tradițională. Cunoscută sub denumirea de „calabaza”, cana pentru yerba mate este realizată din dovleac uscat, perfectă pentru a savura ceaiul maté în stilul pur sud-american. Calabaza este folosită de secole în țări precum Argentina, Uruguay, Paraguay și Brazilia, fiind un simbol al tradiției și al ritualurilor sociale din regiune.
Fiecare calabaza este unică, având variații naturale de formă și dimensiune, ceea ce îi conferă un farmec deosebit. În plus, materialul organic păstrează aromele autentice ale mate-ului, îmbogățind experiența degustării.
Caracteristici cană yerba mate:
- Material: Dovleac natural uscat, prelucrat manual.
- Design: Rustic și tradițional, cu finisaje naturale.
- Dimensiuni: Aproximativ Ø 4,5 cm diametru sus, Ø 12 cm diametru corp, H 10,5 cm înălțime
- Capacitate: Aproximativ 300-400 ml
- Utilizare: Ideală pentru consumul de ceai maté. Pentru o experiență autentică îți recomandăm să folosești calabaza împreună cu paiul tradițional denumit bombilla.
Instrucțiuni de utilizare și întreținere a calabaza – procesul “Curado”
Pentru a te bucura pe deplin de aroma autentică a ceaiului maté și pentru a prelungi durata de viață a cănii pentru yerba matei, este esențial să o pregătești înainte de prima utilizare. Acest proces denumit ”curado” are rolul de a sigila interiorul bolului calabaza, eliminând eventualele resturi vegetale din dovleac și prevenind absorbția excesivă a lichidului.
Cum procedezi:
- Pune 2-3 lingurițe de ceai maté in calabaza.
- Adaugă apă caldă (nu fierbinte) până când frunzele sunt acoperite complet; lasă amestecul să stea timp de 24 de ore. Acest pas ajută la înmuierea pereților interiori ai cănii calabaza.
- Las-o să se curețe – după 24 de ore golește calabaza și cu ajutorul unei lingurițe ( ai nevoie de margini rotunjite), îndepărtează ușor pulpa de dovleac rămasă în interior. Ai grijă să nu răzuiești/ apeși prea tare, pentru a nu deteriora pereții.
- Repetă procesul: pune din nou ceai maté in calabaza, umple-o cu apă caldă și las-o să stea încă 24 de ore.
- Usucă: clătește bine calebasa cu apă curată – fără detergent! și las-o să se usuce complet, cu gura în sus într-un loc bine aerisit.
Întreținere regulată:
- Clătește calabaza doar manual, cu apă călduță, imediat după utilizare, pentru a preveni acumularea de reziduuri.
- Evită să o lași prea mult timp cu apă, deoarece materialul organic poate începe să se deterioreze.
- După fiecare utilizare și clătire lasă calabaza să se usuce complet, într-un loc uscat și ventilat. Nu folosi mașina de spălat vase sau surse directe de căldură (precum cuptorul sau radiatorul).
- Dacă nu ai respectat cele de mai sus și observi apariția mucegaiului, curăță interiorul cu o soluție de apă cu bicarbonat de sodiu, apoi repetă procesul Curado.
* Notă: O calabaza bine întreținută își îmbunătățește aroma în timp, devenind un obiect personalizat care îți reflectă propriul stil de consum al ceaiului maté.
** Atenție! Fotografia din GALERIE este cu titlu de prezentare. Produsul vândut este cel din imaginea principală și din titlu – „Cana Yerba Maté – Calabaza”, NU conține paiul( bombilla) din imaginea de prezentare din galerie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.