Bolul pentru Matcha Yoza este realizat manual din ceramică de cea mai înaltă calitate. Acest bol tradițional își are originile în tradiția japoneză a ceaiului și este perfect pentru prepararea matcha cu pamatuful din bambus. Este pictat manual, ceea ce înseamnă că fiecare vas este unic. Culoarea este un albastru închis cu o notă violet.
Deja știi că modul de preparare al Matcha provine din ceremonia japoneză tradițională a ceaiului. Acesta constă în folosirea unui bol de matcha (chawan), a unei site pentru cernere (furui), a unui tel din bambus (chasen) și a unei lingurițe de măsură din bambus (chashaku). Pune 2 lingurițe de matcha (2 g) în sită, cerne-le în bol și adaugă 50 ml de apă fierbinte (atenție, maxim 80 °C). Amestecă energic cu ajutorul pămătufului – mișcarea este din articulația mâinii, în formă de „M’ sau „Z”, nu circulară. În aproximativ 30 de secunde în bolul tău ar trebui să apară o spumă perfectă verde-jad ( asta desigur dacă ai achiziționat un Matcha de calitate!) Apoi maiadaugă 100-150 ml de apă (depinde cum dorești să fie Matcha – mai slab sau mai puternic).
Dacă vrei să bei latte, nu mai adaugi această cantitate de apă, ci de lapte; fierbinte dacă este Hot latte sau rece și gheață dacă este Iced latte.
Dimensiuni:
Volum: 400 ml
Înălțime: 7,5 cm
Diametru: 11 cm
Se poate spăla în mașina de spălat vase
Recenzii
Nu există recenzii până acum.