Bolul pentru Matcha Yoza este realizat manual din ceramică de cea mai înaltă calitate. Acest bol tradițional își are originile în tradiția japoneză a ceaiului și este perfect pentru prepararea matcha cu pamatuful din bambus. Este pictat manual, ceea ce înseamnă că fiecare vas este unic, realizat manual, iar modelul cu pete îi conferă un caracter personal.
Deja știi că modul de preparare al Matcha provine din ceremonia japoneză tradițională a ceaiului. Acesta constă în folosirea unui bol de matcha (chawan), a unei site pentru cernere (furui), a unui tel din bambus (chasen) și a unei lingurițe de măsură din bambus (chashaku). Pune 2 lingurițe de matcha (2 g) în sită, cerne-le în bol și adaugă 50 ml de apă fierbinte (atenție, maxim 80 °C). Amestecă energic cu ajutorul pămătufului – mișcarea este din articulația mâinii, în formă de „M’ sau „Z”, nu circulară. În aproximativ 30 de secunde în bolul tău ar trebui să apară o spumă perfectă verde-jad ( asta desigur dacă ai achiziționat un Matcha de calitate!) Apoi maiadaugă 100-150 ml de apă (depinde cum dorești să fie Matcha – mai slab sau mai puternic).
Dacă vrei să bei latte, nu mai adaugi această cantitate de apă, ci de lapte; fierbinte dacă este Hot latte sau rece și gheață dacă este Iced latte.
Dimensiuni:
Volum: 400 ml
Înălțime: 7,5 cm
Diametru: 11 cm
Se poate spăla în mașina de spălat vase
Recenzii
Nu există recenzii până acum.