Ingrediente: 100% ananas liofilizat, bucăți
Greutate: 25g
Liofilizareaeste un proces de conservare ce păstrează intacte valorile nutritive ale fructelor. Apă este extrasă din fructe după ce acestea sunt în prealabil înghețate. La contactul cu alimente lichide (apă, iaurt, lapte), fructele revin la forma inițială. Fructele liofilizate sunt superioare altor tipuri de fructe conservate deoarece nu conțîn zahăr adăugat, apă în exces, nu sunt bogate în carbohidrați și nu au multe calorii.
Ananasul este un fruct tropical bogat în vitamine, enzime și antioxidanți, iar gustul lui este… divin! Ananasul liofilizat este crocant și dulce, fără zahăr adăugat, iar atunci când îl savurezi îți va aminti sau te va duce cu gândul la o excursie pe o plajă exotică…este de-a dreptul senzațional!
Ananasul mai este cunoscut și că fructul care te menține puternic și în formă; bogat în mangan, cel responsabil în defensivă eficientă a antioxidanților și menținerea unui metabolism sănătos, ananasul conține și o cantitate mare de tiamină, ceea ce duce la o producție ridicată de energie.
Bromelaina, un complex de enzime digestive, funcționează ca proteaze care descompun moleculele de proteine (aminoacizii și peptidele mici) făcându-le să fie mai ușor absorbite de intestinul mic. Această este de mare ajutor pentru persoanele care suferă de insuficientă pancreatică. Este foarte indicat a fi consumat după masă, iar când simți că ești epuizat după un antrenament solicitant, bromelaina din ananas te ajută să te refaci rapid.
Când vine vorba de consumul de fructe sau gustări sănătoase, ananasul este printre primele fructe în listele nutriționiștilor. Și nu e de mirare, având în vedere că are calorii puține și nu are grăsimi trans sau săturate. Un studiu publicat în aprilie 2018 în Food Science and Biotechnology arată că ananasul poate ajută la prevenirea formării celulelor de grăsime și crește descompunerea grăsimilor.
Mai conține Mangan, Magneziu, Cupru, Folat, Potasiu, Fier, Acid Pantotenic, Tiamină, Riboflavină, Niacina, Vitamina B6 și Vitamina C.
De ce ananas liofilizat și nu confiat sau congelat?
Fructele liofilizate sunt superioare pentru că:
- spre deosebire de fructele confiate nu conțin zahăr adăugat, nu sunt bogate în carbohidrați și nu au multe calorii
- spre deosebire de fructele uscate nu sunt pierdute valorile nutritive și nu conțin coloranți sau aditivi care îmbogățesc aspectul fructului;
- spre deosebire de fructele congelate nu conțin apă, deci pot fi folosite cu orice și pot fi păstrate oriunde, nu doar la congelator
Cum folosești freeze-dried pineapple?
* Ananasul liofilizat poate fi adăugat în cereale (pentru un plus de dulce fără zahăr adăugat)
* Ananasul liofilizat poate fi mixat cu nuci și semințe (pentru un mix crocant)
* Ananasul liofilizat poate fi, amestecat în biscuiți sau brioșe (pentru extra satisfacție)
* Ananasul liofilizat poate fi folosit că topping (pentru smoothie sau iaurt înghețat)
* Ananasul liofilizat poate fi folosit în ciocolată ( topești ciocolată, adaugi zmeură și/ sau alte fructe liofilizate, lași la întărit și…ai propria ciocolată, cu gustul dorit)
în ORICE combinații dorești pentru un plus de gust și antioxidanți
Recenzii
Nu există recenzii până acum.