Ingrediente: 100% ananas liofilizat, bucăți
Greutate: 25g
Ananasul este un fruct tropical bogat în vitamine, enzime și antioxidanți, iar gustul lui este… divin! Ananasul liofilizat este este de-a dreptul senzațional! Crocant și dulce în mod natural, fără zahăr adăugat, te va duce cu gândul la o excursie pe o plajă exotică de foecare dată când îl vei savura.
Ananas beneficii
Ananasul mai este cunoscut și ca fructul care te menține puternic și în formă. Bogat în mangan,, acest fruct contribuie la sănătatea sistemului osos și la buna funcționare a sistemului imunitar. În plus antioxidanți din ananas au efect antiinflamator, motiv pentru care este recomandat consumul acestui fruct pentru a ameliora febra musculară sau durerile provocate de osteoartrită.
Bromelaina, un complex de enzime digestive, funcționează ca proteaze care descompun moleculele de proteine (aminoacizii și peptidele mici) făcându-le să fie mai ușor absorbite de intestinul mic. Această este de mare ajutor pentru persoanele care suferă de insuficientă pancreatică. Este foarte indicat a fi consumat după masă, iar când simți că ești epuizat după un antrenament solicitant, bromelaina din ananas te ajută să te refaci rapid.
Când vine vorba de consumul de fructe sau gustări sănătoase, ananasul este printre primele fructe în listele nutriționiștilor. Și nu e de mirare, având în vedere că are calorii puține și nu are grăsimi trans sau săturate. Un studiu publicat în aprilie 2018 în Food Science and Biotechnology arată că ananasul poate ajuta la prevenirea formării celulelor de grăsime și crește descompunerea grăsimilor.
Ananasul mai conține Mangan, Magneziu, Cupru, Folat, Potasiu, Fier, Acid Pantotenic, Tiamină, Riboflavină, Niacina, Vitamina B6 și Vitamina C.
De ce fructe liofilizate și nu confiate sau congelate?
Liofilizarea este un proces de conservare ce păstrează intacte valorile nutritive ale fructelor. Apa este extrasă din fructe după ce acestea sunt în prealabil înghețate. La contactul cu alimente lichide (apă, iaurt, lapte), fructele revin la forma inițială. Fructele liofilizate sunt superioare altor tipuri de fructe conservate deoarece nu conțin zahăr adăugat, apă în exces, nu sunt bogate în carbohidrați și nu au multe calorii.
Fructele liofilizate sunt superioare pentru că:
- spre deosebire de fructele confiate, nu conțin zahăr adăugat, au o concentrație mică de carbohidrați și nu au multe calorii
- spre deosebire de fructele uscate, valorile nutritive și proprietățile lor benefice rămân intacte
- nu conțin coloranți sau aditivi care să îmbogățească aspectul fructului;
- spre deosebire de fructele congelate, nu conțin apă. Ca urmare pot fi folosite în orice rețetă dorești și pot fi păstrate oriunde, nu doar la congelator
Cum folosești freeze-dried pineapple?
* Ananasul liofilizat poate fi adăugat în cereale (pentru un plus de dulce fără zahăr adăugat)
* Ananasul liofilizat poate fi mixat cu nuci și semințe (pentru un mix crocant)
* Ananasul liofilizat poate fi, amestecat în biscuiți sau brioșe (pentru extra satisfacție)
* Ananasul liofilizat poate fi folosit ca topping (pentru smoothie sau iaurt înghețat)
* Ananasul liofilizat poate fi folosit în ciocolată ( topești ciocolată, adaugi zmeură și/ sau alte fructe liofilizate, lași la întărit și…ai propria ciocolată, cu gustul dorit)
În orice alte combinații dorești, pentru un plus de gust și antioxidanți!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.