MATCHA PANCAKES – CLATITE AMERICANE CU MATCHA

Ingrediente:

• 240 ml lapte
• 3 ouă
• 200 g făină 000
• 40 g de zahăr
• 1 1/2 lingurițe de praf de copt
• 1 linguriță extract de vanilie
• un praf de sare
• 3 g de Culinary Matcha Baking
• 2 g de Culinary Matcha Chlorella

Mod de preparare:

Pentru ca aceste clatite să fie foarte pufoase, sfatul nostru este să separi ouăle. Așadar: pune albușurile într-un bol, iar gălbenușurile în altul. Peste gălbenușuri adaugă laptele și extractul de vanilie.
Într-un alt bol adaugă ingredientele uscate: trece pudra de Matcha printr-o sită, să nu rămână cocoloașe și adaugă apoi restul ingredientelor uscate: făina, zahărul, praful de copt, praful de sare, apoi omogenizează totul.
Toarnă acest amestec peste lapte și gălbenușuri și amestecă cu o furculiță până se încorporează totul și obții aluatul de clătite (cu cât mai puține cocoloașe). Încearcă să nu prelungești mult operațiunea, 1-2 minute sunt suficiente.
Întoarce-te la albușuri și bate-le spumă (ca pentru pandișpan sau blat de tort). Apoi adaugă-le aluatului și amestecă de jos în sus, tot ca la pandișpan.
Pregătește plita la foc mediu, apoi unge cu ulei sau unt topit o tigaie antiaderentă (folosește-te de o pensulă). Cu ajutorul unui polonic, toarnă în mijloc o porție generoasa de aluat și las-o să se întindă singură, nu o turti cu spatula sau polonicul. Focul trebuie să fie mic-mediu, clătita se verifică dedesubt și când este rumenită, o întorci. O lași și pe această parte să se rumenească și verifici apoi marginile. Dacă și ele s-au uscat și nu mai au nimic din aspectul de aluat, clătita este gata.
Cât despre topping…variantele sunt nenumărate: banană & miere/sirop de agave, fructe de pădure & mascarpone, ciocolată…
Gata! 🙂

Credit foto: @ib.ndr