Matcha Bar

CHRISSKIES – Biscuiți vegani cu Matcha și ciocolată

Timp de preparare: aproximativ 20 minute
Timp la cuptor: 12-15 minute
Timp de execuție total: 50 de minute
Ies aproximativ: 20 de biscuiți, în funcție de cât de mari îi vei modela

Ingrediente:

– 225 g de unt vegan moale ( îl scoți din frigider și îl lași la temperatura camerei 10-15 minute, înainte de a te apuca de treabă; nu îl lăsa mai mult, se va topi prea tare)

– 150-200 g de zahăr (folosești și gusti, lași cât îți place de dulce)

– 1 linguriță (aproximativ 2g) de semințe de în măcinate & 3 linguri de apă (aproximativ 45 ml)

– 1 linguriță de extract de vanilie sau (și mai bine, 1 păstaie de vanilie)

– 70 g ciocolată neagră

– 250 g făină

– 1 plic praf de copt (10 g)

– 2 lingurițe de Matcha Culinary Baking sau 1 linguriță Matcha Culinary Baking + 1 lingurițe Matcha Culinary Chlorella ( Matcha Chlorella are un pigment mult mai intens, iar culoarea biscuiților tăi va fi și mai frumoasă!)
un praf de sare

Mod de preparare:

1. Într-un bol mic amestecă semințele de in cu apă și lasă-le minimum 10 minute, cât te ocupi de restul ingredientelor

2. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pregătește tava cu hârtie de copt

3. Cu ajutorul unui mixer amestecă la viteză mică untul și zahărul până ce totul devine cremos

4. Adaugă semințele de in și extractul de vanilie, omogenizând totul

5. Amestecă bine făina cu praful de copt, sarea și cele 2 lingurițe de pudră de Matcha, apoi adaugă acest amestec în bolul mixerului, dar puțin câte puțin, cu mixerul în continuare la viteză mică până ce se va încorpora totul.

6. Când aluatul este gata, fă bile rotunde de 4, maxim 5 cm, aplatizează-le foarte puțin și pune-le în tavă pe hârtia de copt. Ai grijă să lași o distanță de măcar 3 cm între ele ca să nu se lipească (pentru că se vor mai aplatiza la copt)

7. În funcție de ce textură vei dori să ai, îi poți coace pentru 12 minute (dacă vrei să fie moi și cu aspect ușor necopt în interior). Însă dacă vrei biscuiți bine copți și cu margini aurii, mai lasă-i la cuptor 3-4 minute sau cât consideri, în funcție de ce vrei să obții

8. Când sunt gata, scoate-i din cuptor, așează-i pe un grătar și lasă-i să se răcească complet.

9.După ce sunt complet reci, îi poți transfera într-o cutie (caserolă) cu capac. Dacă îi vei păstra astfel, se vor menți ne moi pentru mai mult timp
Gata! 🙂

Notă! Bineînțeles că poți înlocui ciocolata cu alte arome: fulgi de cocos, flori de lavandă comestibile, nucă tocată grosier etc.