Delicatese dulci pentru Mărțișor: răsfață-te și tu cu rețeta noastră de ciocolată cu Matcha

Ciocolată cu matcha, pudră de spirulina albastră și pudră de hibiscus

Acum că suntem la câteva ”minute” de primăvară, ne-am gândit să aducem în casele voastre atmosfera veselă și plină de culoare a acestui anotimp cu o rețetă de desert, reinterpretare a unui preparat clasic foarte popular: ciocolata. ”Vinovată” pentru acest preparat este colega noastră Alina care ne învață pe pagina ei de Instagram cum să folosim Matcha și pudrele colorate în bucătărie. ”Sharing is caring” așa că vă lăsăm și vouă aici această rețetă cu care ne răsfață și pe noi din când în când! 

Ciocolată cu Matcha, pudră de spirulină albastră și pudră de hibiscus

Unul dintre preparatele noastre preferate, ciocolata cu Matcha, pudră de spirulină albastră și pudră de hibiscus este o combinație irezistibilă de prospețime și dulceață. Petalele parfumate de trandafir contrastează delicat cu gustul ușor acrișor al pudrei de hibiscus și, ascuns în ciocolata fină, vă așteaptă un strat crocant de tăieței Kunafa, unt de arahide și matcha. Credeți-ne pe cuvânt: este o ciocolată care dă dependență! Sau, și mai bine!, nu ne credeți și încercați-o și voi, mai ales că este destul de ușor de preparat.

Ingrediente

Mod de preparare ciocolată cu Matcha

ciocolată cu matcha și pudră de blue spirulina

⁣Începeți prin a topi prima jumătate de ciocolată albă la bain-marie. Adăugați apoi jumătate din cantitatea de pudră de hibiscus și pudră de spirulină albastră și amestecați bine până când ciocolata capătă culoarea mov. Nu vă spunem câtă pudră să folosiți căci cantitatea depinde de preferințele voastre. În principiu cu cât puneți mai multă pudră, cu atât culoarea va fi mai intensă.

Zdrobiți fisticul și presărați-l în forma de ciocolată împreună cu câteva petale de trandafir. Turnați ciocolata topită în formă și dați-o la frigider ca să se întărească, aproximativ 15 minute. 

Cât timp ciocolata stă la frigider, puteți pregăti umplutura. Topiți untul, adăugați taițeii kunafa și rumeniți-i până devin crocanți. Apoi într-un castron amestecați bine tăițeii aurii cu untul de arahide și matcha. Scoateți forma de ciocolată de la frigider și așezați umplutura peste primul strat de ciocolată după care dați-o din nou la rece pentru ca umplutura să se întărească. Între timp topiți cealaltă jumătate de ciocolată albă și adăugați restul de pudră de hibiscus și spirulină albastră. Turnați-o apoi peste straturile din forma de ciocolată, presărați din nou fistic și petale de trandafir și dați din nou la rece. 

Rețeta video ciocolată cu Matcha

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alinapescaru (@alinapescaru)

Frumusețea acestei rețete este că puteți înlocui parte din ingrediente. De exemplu, untul de arahide poate fi înlocuit cu cremă de fistic sau cu o cremă de migdale și banane. La fel de bine vă puteți juca și cu pudrele colorate pentru a obține o ciocolată colorată așa cum vă place. Iată și câteva idei: înlocuiți pudra de spirulină albastră și pe cea de hibiscus cu pudra de sfeclă roșie sau cu cea de pink pitaya pentru a obține o ciocolată roz intens ori cu pudră de Prickly Pear pentru o ciocolată în tonuri calde corai.

Pentru mai multe rețete cu matcha sau pudre colorate vă invităm să accesați pagina noastră de Instagram, locul în care, alături de rețete, găsiți o mulțime de informații despre produsele noastre și un stil de viață sănătos! Poftă buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUNCTE DE RECOMPENSA
  • Register Your Self and Earn
    200 Points
  • Place The Order and Earn Points Earn 50 Points on every 100.00 lei spent
  • Write Review
    Write reviews and earn 30 Point
  • image
    Apply Points on Cart Total

    Conversion Rule : 1.00 lei = 10 Point

PUNCTE DE RECOMPENSA PUNCTE DE RECOMPENSA

10 % reducere la prima ta comandă, dacă te abonezi acum la newsletter ul nostru. Promitem să-ți trimitem vești într-un ritm care să nu te deranjeze!

Abonează-te acum!

x