CHEC CU MATCHA
Dulciurile cu Matcha încă sunt greu de găsit pe piața din România; dacă ești pasionat de gătit sau dacă vrei să încerci să faci prăjituri cu Matcha pe placul tău, noi te sprijinim atât cu o rețetă, cât și cu de Matcha Culinar dedicat. În e-shopul MatchaBar găsești patru tipuri de Matcha Culinar japonez de calitate, fiecare creat special pentru o anume tehnică de gătire.
Mai jos ai rețeta de chec cu Matcha care sperăm să te inspire și să îți placă 🙂
Ingrediente:
– 225 g unt nesărat (rece, nu-i nevoie să fie topit)
– 250 g de zahăr (ajustează cantitatea de zahăr după propriul gust; cu această cantitate checul iese destul de dulce, dar nu exagerat; dacă îl vrei mai puțin dulce, folosește o cantitate mai mică de zahăr)
– 6 ouă mari sau 8 mici (ar fi bine să fie la temperatura camerei)
– 80 ml de smântână lichidă
– extract de vanilie
– 225 g făină
– 3 g de sare
– 5 g praf de copt (½ de plic)
– 3 g de Matcha Culinar BAKING
– 3 g de Matcha Culinar CHLORELLA
Cum pregătești:
1. Preîncălzește cuptorul la 160 ℃
2. Unge cu unt o tavă de 23 cm x 13 cm
3. Pune în robot untul și zahărul (sau folosește mixerul) și amestecă la viteză medie până devine moale și nu se mai simte zahărul – 3, max. 5 minute
4. Într-un bol separat bate ouăle cu sarea (poți face asta foarte bine cu o furculiță), apoi adaugă-le puțin câte puțin la mixul de unt cu zahăr și încorporează-le amestecând de sus in jos cu mișcări largi
5. Amestecă bine într-un bol smântână lichidă și extractul de vanilie și după ce sunt complet omogenizate, adaugă-le și pe ele la compoziție
6. Separat amestecă bine făina cu praful de copt și încorporează apoi puțin câte puțin în aluat, până termini (mișcările tot largi, de jos in sus)
7. Ia o parte din compoziție (atât cât vrei să fie de verde, dar nu mai mult de 30-40%), pune într-un bol separat și adaugă Matcha (cernută prin sită!) puțin câte puțin, până o încorporezi pe toată și compoziția devine verde
8. Toarnă compoziția „albă” în tava de copt și “bate-o” ușor de blat, pentru a scoate aerul și a o nivela
9. Adaugă în linie de la un capăt la altul compoziția verde, apoi cu o spatulă sau o lingură amestecă ușor în compoziție, cu mișcări spiralate
10. Pune tava în cuptor și coace 25 de minute la 180 ℃ (aer cald dacă ai cuptor electric) apoi micșorează focul la 160 ℃ și mai las-o încă aproximativ 20 de minute; înainte de a decide că e gata, fă testul cu scobitoarea: introducând-o în mijloc și într-o margine de prăjitură, dacă iese curată și nu simți că e umedă sau lipicioasă înseamnă că prăjitura este coaptă)
11. Scoate tava din cuptor și așeaz-o pe un grătar (poate fi chiar cel al cuptorului) să se răcească
12. Partea cea mai plăcută – savureaz-o! Fă-ți un Matcha simplu sau latte și bucură-te de un dulce bun și special, pentru că e făcut de tine.
P.S. Poți adăuga în acest chec: nucă, lămâie, lavandă, petale de trandafiri…pe ultimele două le găsești în magazinul nostru online